Meld interesse:Kontakt megler

Hallvard Flatland / 900 91 900 / hallvard@flatland.no

En Helårsdestinasjon


Gaustatoppen og omegn har siden 1700-tallet vært et yndet sted for turisme. Folk fra alle kanter av Norge har fartet til Gausta-området for å la seg imponere av vakker natur, spektakulære fossefall, vakre innsjøer, fantastiske viddelandskap og ikke minst Gaustatoppen, som er selve hovedsymbolet for Tinn kommune.

Gaustatoppen Naturpark er en del av det nye Gaustatoppen Skisenter, som er knyttet sammen med det eksisterende anlegget ved Gaustablikk. Totalt blir dette et av Norges størst alpinanlegg. Foretrekker man langrenn, finnes det hele 80 km preparerte løyper knyttet til Gaustatoppen Naturpark. På sommerstid er det høysesong for toppturer til Gaustatoppen. Turisthytta (1 883 moh.) er åpen fra mai til oktober, samt bl.a. vinterferien og påsken. Mer enn 70 000 turgåere besøker Gaustatoppen i løpet av året!

Snøsikkert


Gaustatoppen Naturpark er en av de mest snøsikre vinterdestinasjonene i Norge. Her faller snøen tidlig, og som oftest kan man skilte med åpne skiheiser allerede i oktober.

Området er en del av det nye Gaustatoppen Skisenter, som er under stadig utbygging, og som er knyttet sammen med det eksisterende anlegget ved Gaustablikk. Totalt blir dette et av Norges størst alpinanlegg. 11 skiheiser, som til sammen er mer enn 12 km lange, har en samlet høydeforskjell på 3 km og en kapasitet på 20 000 mennesker i timen. Som en del av Gaustatoppen Skisenter, vil det etter planen komme en fire kilometer lang alpinløype fra Gaustatoppen (1 883 moh.) og ned til Rjukan by. Denne løypa vil ha en fallhøyde på over 1 600 meter. Noe tilsvarende finnes ikke noe annet sted i Norge!


Du kan spenne på deg skiene og gå rett i fra hytta i Gaustatoppen Naturpark og ut i langrennsløypene. Det finnes hele 80 km preparerte løyper, og løypenettet går rett gjennom hyttefeltet i H21. For de som foretrekker alpint, gjelder det samme: Du kan ta på deg skia rett utenfor hyttedøra og skli rett inn i en av de mange nedfartene. Om du er av den litt mer ekstreme typen, er en topptur til Gaustatoppen perfekt.For Løypeinformasjon:

www.skiinfo.no www.visitrjukan.no

Hvorfor velge Gaustatoppen?


  • «Ski in - ski out både langrenn og alpint»
  • 15–18 mil fra mesteparten av Østlandet
  • «Alltid først med snø ...»
  • Populær ekstremsportdestinasjon for offpistkjøring og klatring i islage Fosser, og med majestetiske Gaustatoppen som nærmeste nabo

I hjertet av sør-norge


Mange hevder at Rjukan og Gaustatoppen er Norges best bevarte hemmelighet. NRKs suksess-serie, «Kampen om tungtvannet», har vekket folks interesse, så nå har enda flere fått øynene opp for hvorfor man bør sette kursen mot Telemark. Men det er på langt nær bare historien om tungtvannet som frister. I 2015 kom Rjukan med på Unescos prestisjefylte liste over steder med både kultur- og naturarv med universell verdi.

Vi kan trygt slå fast at Gaustaområdet og Rjukan med alle sine spektakulære severdigheter blir lagt merke til - og satt pris på. Nettstedet «DinSide» har gjennomført en undersøkelse blant sine lesere, med tanke på å finne frem til hva de mener er Norges syv underverk. Fantastisk nok ble både Gaustabanen og Vemork funnet verdige til en plass på listen.


Mange hevder at Gaustatoppen er Norges vakreste fjell. Det er ikke uten grunn at titusenvis av turister hvert år tar turen opp på toppen – både sommer og vinter.

Fyll ut skjema for å melde interesse

Jeg godtar personvernerklæring og ønsker å bli kontaktet vedrørende Gaustatoppen Sjå